HTML

1989, Te csillag

2009.11.02. 07:26 boolz

20 éve bukott meg az átkozott kommunista rezsim, ehhez képest módfelett kevés ünneplő arcot látni. Pedig van mit ünnepelni.

20 éve élünk a szabad világ részeként, immár az EU tagjaként, a világ legerősebb katonai szövetségének tagjanként, piacgazdaságban, számos olyan szabadságjoggal rendelkezve, ami elképzelhetetlen vágyálom volt csupán 89 előtt.

Nekem alapélmény 89, egy csoda, hogy fiatal felnőttként, egyetemistaként megéltem a szabadság eljövetelét és nem kell egy életet leélni a léleknyomorító kádárista hazugságvilágban, diktatúrában. A legrosszabb demokrácia is jobb, mint a legjobb diktatúra.

Éljen és virágozzék 1989!

P.S.: Ja, és lett tőzsde! Mire menne az ember spekulánsként tőzsde nélkül? Adhatnánk-vehetnénk a mozijegyeket a Vörös Csillag mozi előtt, vagy mi? :-)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizespolo.blog.hu/api/trackback/id/tr431492334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása